Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe voorzitter bestuur DelfSail 2024

Het bestuur van de Stichting DelfSail heeft onlangs de heer Gerard Beukema benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Jan Koolhof, die vanaf de start van DelfSail in 1986 in verschillende functies altijd een geweldige bijdrage heeft geleverd aan het succes en verdere professionalisering van de organisatie. Jan Koolhof heeft aangegeven na zovele jaren zich vol overgave te hebben ingezet, deze functie graag te willen overdragen om het evenement in 2024 zoveel mogelijk nieuwe kansen te bieden.

Het bestuur betreurt uiteraard het vertrek van Jan Koolhof, niet alleen vanwege zijn enorme ervaring maar ook vanwege zijn enthousiaste en zeer nuchtere en humorvolle wijze van besturen van de organisatie. Het is bestuur is Jan Koolhof grote dank verschuldigd voor zijn toewijding en gedrevenheid voor DelfSail.

Jan Koolhof : “Ik heb een lange periode met zeer veel plezier samengewerkt met tientallen bestuursleden en andere vrijwilligers. Het was 1 groot avontuur en het grootste gedeelte van de tijd een feest om te doen. Met de nieuwe voorzitter en het huidige bestuur zit er nu een club mensen die gaat zorgen voor een geweldig DelfSail spektakel in 2024.”

Het bestuur kan met plezier melden een opvolger te hebben gevonden in de persoon van Gerard Beukema, die medio januari stopt als burgemeester van Gemeente Eemsdelta. We zijn erg blij met de benoeming van Gerard Beukema per 1 januari aanstaande.  Wij hebben Gerard in zijn huidige rol als burgemeester leren kennen als een inspirerend en verbindend leider die goed past bij en betrokken is bij DelfSail en haar omgeving. We zien ernaar uit om DelfSail 2024 gezamenlijk tot een succes en onvergetelijk evenement te maken. 

Gerard Beukema: “Het is eervol om voor deze functie te worden gevraagd. Ik heb het de afgelopen jaren zeer naar mijn zin gehad in Delfzijl en zie het als een buitenkans om op deze wijze nog regelmatig terug te zijn en iets terug te doen voor de grote steun en gastvrijheid die ik hier heb ervaren.”

In het jaar 2024 kan Delfzijl rekenen op de komst van een grote vloot met interessante Tall Ships. Deze voorbereidingstijd geeft ruimte aan een bevlogen bestuur, vrijwilligers en overige betrokkenen om invulling te geven aan het bijzonder nautisch evenement. 

Blijf ons volgen via www.delfsail.nl en social media!