Overslaan en naar de inhoud gaan

Bericht aan de Nederlandse Tall Ships, onderweg naar huis op de grote oceanen van deze wereld

Dat het Coronavirus grote gevolgen heeft wereldwijd blijkt ook wel uit bijgaande publicatie (met toestemming overgenomen uit de ‘Zeepost’) over de Nederlandse Tall Ships, die vanuit hun winterbestemming nu onderweg zijn naar Nederland. Met de nodige complicaties, soms met een verse bemanning en/of dito gasten aan boord. Vaak worden deze retourreizen richting Europa ook benut om nog een aantal bijzondere bestemmingen aan te lopen op de route, maar nu is alles anders.

De situatie is momenteel zeer gecompliceerd, omdat de meeste landen hun grenzen – en dus ook hun havens – hebben gesloten. Onderweg andere havens aandoen is daarom moeilijk tot onmogelijk. Lees welke invloed de huidige situatie heeft op die zeereizen!

De Tall Ships uit dit artikel zijn stuk voor stuk goede vrienden en bekenden van DelfSail, we hopen ze volgend jaar tijdens DelfSail 2021 in onze havens te kunnen verwelkomen!

Namens het hele DelfSail Team wensen wij jullie een gunstige wind toe en een behouden vaart, blijf vooral gezond en kom weer veilig terug in Nederland!

Met warme groeten uit Delfzijl namens allen,

Jeannette Blijdorp-Jonker, DelfSail 2021