Overslaan en naar de inhoud gaan

De vlag uit voor de DelfSail!

Verheug je je ook zo op DelfSail volgend jaar? Het wordt van 13 tot en met 16 juni 2024 één groot feest in Delfzijl. Een goede reden om de vlag uit te steken! Iedereen kan meedoen om Delfzijl te vullen met een zee van blauwe vlaggen! Wat een feestelijk gezicht wordt dat!

De vlaggen zijn nu al te koop en wel via de webshop van DelfSail, bij Kantoor en Kopie aan de Oude Schans in Delfzijl en via de webshop van deze onderneming. Vlaggen zijn ook te koop bij Smit Sport in de Landstraat in Delfzijl.

De blauwe vlaggen zijn te verkrijgen in de formaten 100 x 150, 150 x 250 en 200 x 300 cm. Daarnaast is een vaandel voor in de top van de vlaggenmast te koop en ook geusjes, de driehoekige bootvlaggetjes en tafelvlaggen. Leverancier Kantoor en Kopie heeft uitdrukkelijk gekozen voor duurzame materialen. De vlaggen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Ook de aankleding van het evenement zelf, dat ook door Kantoor en Kopie wordt verzorgd, bestaat uit gerecyclede of recyclebare materialen. Daarmee wordt ook aan de wens van DelfSail voldaan. ,,We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn blij met de gekozen oplossingen van Kantoor en Kopie”, aldus een woordvoerder van DelfSail.  

De haven ligt tijdens DelfSail vol met tall ships die van over de hele wereld naar de havenstad aan de Eems zeilen.

Het evenement speelt zich niet alleen af in de zeehaven maar ook op het haventerrein waar een groot aantal artiesten optreedt. Ook de schepen van het Varend Erfgoed  koersen dan richting Delfzijl. In de straten en op de pleinen van het centrum van de stad is het tijdens DelfSail overal groot feest!

Dinsdag 14 november kreeg Egbert Vuursteen, directeur van Koninklijke Wagenborg de eerste DelfSail-vlag overhandigd door Tanja Bootsman, Coördinator Algemene Zaken van DelfSail en de Commercieel directeur Ben Haverkort. ,,We zijn al jaren hoofdsponsor van DelfSail en daar zijn we trots op. Het voelt goed om verbonden te zijn met zo’n prachtig evenement”, aldus Vuursteen.

Op de foto: De overhandiging van de eerste vlag in het oude arsenaal in het kantoor van de Koninklijke Wagenborg. V.l.n.r. Tanja Bootsman, Ben Haverkort en Egbert Vuursteen.