Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Sliksleëen

Delfzijlsters winnen sliksleeën van bemanningen

Hoe vermaak je de bemanningen van bezoekende tall ships van DelfSail? De commissie bemanningen van de DelfSail-organisatie verzint van alles om het bezoek van zeelui onvergetelijk te maken. 

Vrijdag, bij laag water, streden twaalf teams tegen elkaar in het slik achter de dijk. Daarbij waren negen teams van de schepen. Uit Delfzijl deden twee ploegen van de Rugbyclub Phoenix mee en een team van de Scouting. De rugbyers gingen er met de eerste en de tweede plaats vandoor, de scouting met de derde. De bemanning van het Franse schip Étoile veroverde de vierde prijs. 

De organisatie van deze activiteit was in handen van Juniorkamer De Drie Delfzijlen. Cars Klein Woolthuis is voorzitter van de commissie Slik. Hij kijkt met plezier terug op de wedstrijd. ,,De bemanningen vonden het fantastisch! Vooral de Zweden gingen helemaal uit hun dak en voegden spontaan een nieuw onderdeel toe: zwemmen in het slib. Bij de vorige editie van DelfSail hebben we dat wel eens anders meegemaakt. Deze keer vonden ze het oprecht leuk. Op deze manier doen we het volgende keer graag weer!”