Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
De Cisne Branco

Hare Majesteit Koningin Máxima wacht warm onthaal tijdens DelfSail

Koningin Máxima wacht tijdens haar bezoek aan Delfzijl tijdens DelfSail een warm onthaal. De Koningin komt vrijdag 14 juni naar Delfzijl om twee schepen van Koninklijke Wagenborg te dopen: het schip dat haar naam gaat dragen plus een zusterschip, beide gebouwd in Delfzijl door scheepswerf Niestern Sander.

De Cisne Branco uit Brazilië kondigt aan de Koningin op spectaculaire wijze te willen begroeten. Cisne Branco, ofwel de Witte Zwaan, is eigendom van de Braziliaanse marine. De bemanning van de Cisne Branco staat bekend om het meebrengen van een kleurrijke,  tropische sfeer. De 72 koppen-tellende bemanning, gekleed in smetteloos wit uniform, laat ook de opzwepende muziek uit het vaderland horen. Het andere Zuid-Amerikaanse schip, de Guayas kan door motorpech de oversteek helaas niet maken.

De doop van de twee schepen is op het evenemententerrein van DelfSail live te volgen via grote schermen.

De organisatie van DelfSail draait extra op volle toeren in deze laatste weken voor het evenement. Vorige week kwamen de vrijwilligers bijeen om nog een keer in het algemeen bijgepraat te worden. Ze scheepten daarbij in voor een rondvaart door de haven om hun werkterrein vanaf het water te bekijken.