Save the date! DelfSail in 2021

De 7e editie van DelfSail zal plaatsvinden van donderdag 10 t/m zondag 13 juni 2021!

De Parade of Sail vanuit de Eemshaven naar Delfzijl vindt dus plaats op donderdag, terwijl de schepen aan het eind van de zondag weer zullen vertrekken uit de haven van Delfzijl.

Deze data zijn recent door het bestuur vastgesteld in nauw overleg met de Sail Training Organisation uit Engeland, die dat jaar vanaf 27 juni 2021 de Tall Ships Races 2021 organiseert. De starthaven is dan Klaipeda in Litouwen en wij sluiten daarbij aan. Door de data in overleg met alle partijen vast te stellen krijgen de schepen ook ruime gelegenheid om daar op tijd aan te komen.

Intussen hebben onze huidige trainees echte zeebenen gekregen, zo blijkt uit de foto’s die onlangs op de DelfSail Facebook pagina met ons werden gedeeld. Tijdens de reis van Aalborg naar Frederikstad gingen zij de masten in, liepen ze wacht aan dek, hielpen ze met de zeilen en deden ze allerlei voorkomende klussen aan boord, op de Thalassa en de Morgenster.

De trainees ervoeren een klein voorproefje van hetgeen de duizenden trainees gaan meemaken, die tijdens de editie van 2021 onze havens zullen binnenzeilen.

Zet het het daarom alvast in de agenda, 10 t/m 13 juni 2021!