Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Maatregelen pleziervaart Oude Eemskanaal

Tijdelijke maatregelen voor scheepvaart op Oude Eemskanaal tijdens Delfsail 2024

Van woensdag 12 juni tot en met maandag 17 juni gelden er tijdelijke maatregelen voor de scheepvaart op het Oude Eemskanaal. Voor bezoekers van Delfsail zijn ongeveer 100 aanlegplekken beschikbaar aan de noord- en zuidkant van het Oude Eemskanaal. Bezoekers betalen deze periode geen havengeld.

Aanlegplekken recreatievaart

Aan de noordkant van het Oude Eemskanaal, voor Brug 15, worden ongeveer 60 aanlegplekken gecreëerd voor kleine recreatievaart. Aan de zuidkant (de zogenaamde 'blauwe kade'), na Brug 15, is plek voor ongeveer 40 grote recreatievaart. Aan beide kanten van de brug hoeven de scheepseigenaren geen havengeld te betalen. De inspectie scheepvaart van de provincie is aanwezig om de bezoekers te wijzen op de aanlegplekken en om toezicht te houden rondom het evenement Delfsail.

Bediening Brug 15

De bedieningstijden van Brug 15 in Delfzijl wijzigen niet tijdens DelfSail. De brug wordt in deze periode op alle dagen bediend tussen 08.00 uur tot 12.00 uur, 14.00 uur en 16.30 uur en 18.30 uur tot 19.30 uur.

Inspectie scheepvaart

De inspectie scheepvaart van de provincie Groningen is verantwoordelijk voor het toezicht, handhaving, vergunningen en begeleiding op de provinciale vaarwegen, waaronder het Oude Eemskanaal. Voor informatie kunt u contact opnemen met de Inspectie scheepvaart via telefoonnummer 06 - 5327 0449.

Bron: Provincie Groningen