Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Erepenning voor mevrouw Blijdorp

Zilveren erepenning voor Jeannette Blijdorp

Jeannette Blijdorp-Jonker heeft zaterdag de zilveren Erepenning van de gemeente Eemsdelta gekregen uit handen van burgemeester Ben Visser. Jeannette Blijdorp is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij de organisatie van DelfSail. Vanaf dat bescheiden begin is het maritieme evenement uitgegroeid tot het grootste publieksevenement in Noord-Nederland. 

Mevrouw Blijdorp was volledig verrast. ,,Dit zag ik niet aankomen. Ik ben vereerd dat de gemeente op deze manier blijk van waardering geeft voor mijn werk. Het is een groot deel van mijn leven geweest. Het is mooi dat dit blijkbaar zo op prijs wordt gesteld. Je doet het er niet voor maar toch. Het is mijn passie. Zonder die passie had ik dit niet 35 jaar kunnen doen.” De blijk van waardering komt aan het eind van haar carrière in de tall ship wereld. Deze zevende editie van DelfSail is de laatste waar ze bij betrokken is.

Het is pas de derde keer dat de gemeente Eemsdelta deze onderscheiding uitreikt. Jeannette Blijdorp viel in 2013 al een hoge onderscheiding ten deel. Tijdens Sail Den Helder, waar ze ook tekende voor de organisatie, werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De zilveren Erepenning werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het historische Raadhuis in Appingedam voorafgaande aan het captain's diner. Een traditionele maaltijd waarbij de kapiteins van de tall-ships, die onderdeel van DelfSail zijn, worden uitgenodigd. Het gezelschap wandelde door het oude centrum naar het restaurant waarbij burgemeester Visser de kans greep de gasten te wijzen op de historische panden en de hangende keukens.