Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Danny Vera

Danny Vera

Danny Vera, de Nederlandse singer-songwriter, vooral bekend om zijn kenmerkende Americana-geluid, werd geboren in 1977 en schrijft al liedjes over het leven, liefde en dood sinds zijn tienerjaren. Hij promoot "New Black and White" als een nieuw genre van originele muziek en heeft zich gepositioneerd als een getatoeëerde, keurige, vriendelijke buitenstaander.

Na een jaar op de 'Rock Academy' in Nederland te hebben gezeten, kreeg Danny in 2002 een platencontract aangeboden. Zijn eerste album, 'For The Light In Your Eyes' (2003), was erg populair in Turkije, waardoor de single 'My Confession' de nummer 1-positie bereikte. Er volgden nog twee studioalbums, maar het was pas in 2009, toen Danny 'Pink Flamingo' uitbracht, dat het echt goed begon te gaan. Gevraagd om als huisband te dienen voor de populaire tv-show 'Voetbal Inside' (RTL), waarbij ze voornamelijk covers speelden, bereikten Danny en zijn band meer dan een miljoen kijkers per week. Dit nieuwe publiek ontdekte zijn eigen muziek en platen, en zoals ze zeggen, is de rest geschiedenis.

In maart 2019 belandde zijn single 'Roller Coaster' op Nederlandse radiostations en in de Nederlandse hitlijsten, waarmee hij zijn eerste hit scoorde, wat resulteerde in uitverkochte tours in theaters en clubs. Danny heeft elk jaar getoerd en nieuwe muziek uitgebracht en van plan is om dat te blijven doen.
 

 

DetailsLocatie & tijdstip

Datum Tijd Locatie
donderdag 13 juni - Indian Ocean Podium