Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Davina Michelle

Davina Michelle

Er zijn maar weinig artiesten met een stem die zo uniek is dat ze meteen herkenbaar zijn tussen duizenden, zelfs na slechts één noot. De Nederlandse zangeres Davina Michelle heeft zo'n uniek talent, maar ze is meer dan alleen 'die stem'.

Davina Michelle, geboren als Michelle Davina Hoogendoorn in 1998, bracht zichzelf in de schijnwerpers via haar YouTube-kanaal, dat in 2016 werd gelanceerd en nu bijna 1,5 miljoen abonnees heeft. Haar optreden van de P!NK-klassieker "What About Us" (meer dan 20 miljoen views) ging viraal en is legendarisch geworden. "Nu weet ik hoe het zou moeten klinken," merkte P!NK op en dus volgde een Amerikaanse tournee. 

In 2018 nam ze deel aan de bekende Nederlandse tv-show 'Beste Zangers', wat haar een nummer 1-hit opleverde voor elf weken, met een vijfvoudige platina-status. Muziekprijzen blijven volgen, met als hoogtepunt in 2019 haar eerste Edison Award voor 'Beste Nieuwe Artiest'. 

In augustus 2019 trad ze op als het voorprogramma van P!NK voor 50.000 bezoekers in Den Haag, Nederland. 

Single releases zoals 'Skyward', 'Better Now', 'Beat Me' (geschreven voor de F1 Grand Prix in Zandvoort) en 'my own world' werden platina- en gouden hits in de tijd die volgde. Ze vormden de opmaat naar haar debuutalbum 'my own world', uitgebracht in augustus 2020, dat werd bekroond met een gouden status. 

Tot haar eigen verrassing sloot ze 2020 af met haar tweede Edison Award voor 'Beste Popartiest' en de Nederlandse radioprijs Q Music Award voor 'Beste Live Act'. Tijdens de lockdown van de coronapandemie bracht ze een emotionele versie van '17 Miljoen Mensen' ten gehore vanuit een lege Ahoy Rotterdam, een van de grootste evenementenhallen in Nederland. Het werd al snel haar derde nummer 1-hit. 

Toen het Eurovisie Songfestival kwam in 2021, zong ze het nummer 'Sweet Water' tijdens de pauze voor 183 miljoen kijkers wereldwijd. Na haar derde Edison te hebben gewonnen voor 'Beste Popartiest' in 2021, verkocht ze Ahoy twee keer volledig uit in mei 2022 met haar 'HYPER'-shows. Ondertussen richt ze haar pijlen op België en Duitsland om haar carrière uit te breiden. 

Davina Michelle is klaar voor de wereld. 

 

DetailsLocatie & tijdstip

Datum Tijd Locatie
zaterdag 15 juni - Indian Ocean Podium