Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Varend erfgoed

Varend Erfgoed

Een van de blikvangers van de zevende editie van DelfSail is het Varend Erfgoed en de Hollandsche Zeilvloot. De vloot van Nederlandse monumentale schepen is te zien in de Damsterhaven. De schepen komen te liggen aan pontons. Het Varend Erfgoed en de Hollandsche Zeilvloot mogen hier gratis aanleggen. De Damsterhaven heeft een ideale ligging: op loopafstand van het het centrum én van de zeehaven waar de grote tall ships het indrukwekkende middelpunt van DelfSail vormen.

Nederland heeft de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld. De vloot is authentiek, goed onderhouden en uniek. Nationaal en internationaal staat de vloot in hoog aanzien. De vloot bestaat uit allerlei typen schepen, zoals stoom- en motorsleepboten, klippers en tjalken, zeil wherry's, reddingboten, kotters, Langedijkers en akkerschuiten, rond- en platbodems, hoogaarzen en botters, bakdekkers en zalmschouwen om er maar een paar te noemen. De Nederlandse historische vloot is dan ook een heel belangrijk deel van ons nationale erfgoed.

Een groot aantal organisaties zet zich in voor het behoud van het Nederlands Varend Erfgoed. Zij doen dat met hulp van talloze vrijwilligers. De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de koepel van behoudsorganisaties. De FVEN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de behoudsorganisaties, en coördineert en stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het Varend Erfgoed.

De Damsterhaven is voor schepen te bereiken via een brug. De openingstijden van de brug worden aangegeven door middel van bloktijden. Houd hiermee rekening indien u wilt varen.

 

DetailsLocatie & tijdstip

Datum Tijd Locatie
donderdag 13 juni - South Pacific/Varend Erfgoed
vrijdag 14 juni - South Pacific/Varend Erfgoed
zaterdag 15 juni - South Pacific/Varend Erfgoed
zondag 16 juni - South Pacific/Varend Erfgoed