Atyla

Hoofdfoto
ATYLA.jpg
Editie
2021

De Atyla is gebouwd tussen 1980 en 1984, en is een van de laatst overgebleven met de hand gemaakte houten Tall Ships die nog steeds vaart. De ‘Atyla International Training Ship Foundation’ is een non-profit organisatie vanuit Spanje. De Atyla is nog steeds in handen van dezelfde familie die haar 30 jaar geleden heeft gebouwd. Tijdens DelfSail 2021 zal zij in de haven van Delfzijl te bezichtigen zijn.

 

De geschiedenis van Atyla

Het schip is gemaakt door scheepsbouwers die zelf de bomen uitzochten en omzaagden in de Spaanse bossen. Ze gaven stap voor stap vorm aan de Atyla. Rodrigo de la Serna is de neef van de oorspronkelijke scheepsbouwer. Hij is sinds 1989 de kapitein van het schip.

Het schip heeft onder verschillende namen gevaren voordat ze haar oorspronkelijke naam kreeg. Desondanks is het schip sinds de bouw altijd in dezelfde familie gebleven. De bemanning bestaat uit 4 tot 7 professionele zeelieden, waarbij er ruimte is voor 18 trainees. Ondanks het feit dat de herkomst van het schip Spaans is, wil de bemanning graag een internationale bezetting aan boord hebben. Daarom is de voertaal op het schip Engels en niet Spaans.

Scheepscategorie
Tweemaster
Hoogte
26,5m
Lengte
31,0m
Bouwjaar
1980 - 1984
Diepgang
3,05m
Thuishaven
Bilbao, Spanje

Crew

Vaste crew
5 tot 7 personen