Christian Radich

Hoofdfoto
Tall_ship_Christian_Radich_under_sail.jpg

Deze driemaster werd gebouwd in 1937 en werd bekend van haar rol in de televisieserie The Onedin Line uit de jaren zeventig. Ze werd direct gebouwd als schoolschip in Noorwegen. Met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog heeft de Christian Radich altijd als opleidingsschip gevaren vanuit Oslo.


Christian Radich heeft een vaste crew van ca. 20 personen en kan maximaal 80 trainees meenemen. Zowel in 1998 als in 2016 deed de Christian Radich de haven van Delfzijl aan tijdens DelfSail.

Editie
1998
2016

De geschiedenis van de Christian Radich

Deze mooie witte ‘lady’ werd gebouwd in 1937 en werd o.a. bekend van haar rol in de televisieserie The Onedin Line uit de jaren zeventig. Ze heeft nooit als vrachtvaarder gevaren, maar werd direct gebouwd als schoolschip in Noorwegen. De initiator was een zakenman en eigenaar van een groot houtbedrijf. Hij hield van de zee en luisterde altijd aandachtig naar alle verhalen van zijn neef, die kapitein was. Dat inspireerde hem tot de bouw van dit schip.

Met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog heeft de Christian Radich altijd als opleidingsschip gevaren vanuit Oslo, tevens de woonplaats van de oorspronkelijke eigenaar.

Specificaties

Vlag
Scheepscategorie
Driemaster
Hoogte
37,70 m.
Lengte
73,0 m.
Bouwjaar
1937
Diepgang
4,70 m.
Thuishaven
Oslo, Noorwegen

Crew

Vaste crew
15 tot 20
Trainees
max. 80