Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdfoto
Afbeelding
Ecolution

Ecolution

De Ecolution is een revolutionair zeilschip, gebouwd tussen 2007 en 2010 in opdracht van de Nederlandse oud-astronaut Wubbo Ockels. Dit unieke schip is ontworpen om op de kracht van de natuur te varen en beschikt over zes waterdichte compartimenten en dubbele systemen, waardoor het zelfs door slechts twee personen gezeild kan worden. Het biedt ook ruimte voor vier tot zes gasten. Sinds 2015 is de Ecolution eigendom van de stichting Wadduurzaam en is gestationeerd in Lauwersoog, waar het bijdraagt aan het uitlichten van duurzaamheidsinitiatieven.

Duurzame Technologieën aan Boord

De Ecolution is ontworpen door scheepsarchitect Gerard Dijkstra en is een toonbeeld van moderne zeiltechnologie en comfort. Met dekken van duurzaam synthetisch materiaal en een uitrusting die luxe verblijfsruimte biedt voor maximaal acht personen, zet dit schip nieuwe normen voor milieuvriendelijk zeilen. Het schip kan droogvallen dankzij een ophaalbare kiel, wat het bijzonder geschikt maakt voor de Waddenzee.

Een Stap Richting de Toekomst

In een recente innovatie is de Ecolution omgebouwd voor het gebruik van waterstoftechnologie. De elektromotoren aan boord draaien op stroom geproduceerd door brandstofcellen, en wanneer onder zeil, genereert de draaiende scheepsschroef elektriciteit die opgeslagen wordt in de accu's aan boord. Deze baanbrekende aanpassingen werden in mei 2021 op de proef gesteld tijdens een succesvolle testvaart op zee.

Een Belofte voor Duurzaam Avontuur

Met de Ecolution biedt DelfSail bezoekers een levend voorbeeld van hoe innovatieve technologieën kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit schip is niet alleen een technisch wonder maar symboliseert ook de toewijding aan milieubewustzijn binnen de maritieme wereld. Bezoek de Ecolution in de haven van Delfzijl tijdens DelfSail en laat je inspireren door de toekomst van duurzaam varen.


Shipspecifications

Scheepscategorie
Zeilschip
Vlag
Nederland
Bouwjaar
2010
Thuishaven
Lauwersoog
Hoogte
26
Breedte
5.9
Lengte
25.6
Diepgang
2-5.5
Vaste crew
2
Editie
2024

Multimediagallery