Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdfoto
Afbeelding
Feuerschiff Amrumbank

Lichtschip Amrumbank

Het lichtschip Amrumbank, gebouwd in 1915 op de Jos.L. Meyer scheepswerf in Papenburg, heeft tientallen jaren de veiligheid op zee gewaarborgd door als drijvende vuurtoren de wateren van de Noordzee te verlichten. Vanaf 1917 diende dit schip op verschillende strategische posities, essentieel voor de navigatie en veiligheid van talloze schepen in het drukke scheepvaartgebied.

Laatste Haven: Emden

Gekenmerkt door de inscriptie 'Deutsche Bucht' (Duitse Bocht) op beide zijden, verwijst het naar de laatste actieve aanlegplaats van dit monumentale lichtschip. Met een bemanning van 12, die in een tweewekelijkse rotatie dienden, bleef de Amrumbank een cruciale rol spelen in de maritieme veiligheid tot de buitenbedrijfstelling op 19 oktober 1983.

Een nieuw leven als museum

Na zijn actieve dienst werd de Amrumbank aangekocht en zorgvuldig gerenoveerd door de 'Arbeitskreis Museums-Feuerschiff e.V., Emden'. Sinds 2 augustus 1984 is dit indrukwekkende schip permanent afgemeerd in de Ratsdelft van Emden, in het hart van de stad, en open voor publiek. Bezoekers kunnen nu de rijke geschiedenis en de technische uitrusting van dichtbij bewonderen en zich een beeld vormen van het leven aan boord van een lichtschip.

Beleef de geschiedenis van dichtbij

De Amrumbank biedt een unieke kans om een belangrijk stuk maritieme geschiedenis te ervaren. Als onderdeel van DelfSail, nodigen we je uit om dit historische lichtschip te bezoeken en zelf de verhalen en avonturen te ontdekken die zijn muren herbergen. Mis deze fascinerende blik in het verleden niet tijdens je bezoek aan DelfSail.

 

 

 


Shipspecifications

Scheepscategorie
Lichtschip
Vlag
Duitsland
Bouwjaar
1914
Thuishaven
Emden
Hoogte
5.55
Breedte
8.10
Lengte
52.5
Diepgang
4.25
Vaste crew
n.n.b.
Editie
2024

Multimediagallery