Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdfoto
Afbeelding
Zr. Ms. Luymes

Zr.Ms. Luymes

Zr.Ms. Luymes is één van de hydrografische opnemingsvaartuigen van de Koninklijke Marine en behoort tot de Snelliusklasse. Deze gespecialiseerde schepen zijn ontworpen om essentiële data over de zeebodem en vaarwegen te verzamelen, wat cruciaal is voor veilige navigatie en maritieme operaties.

Essentiële missies in kaart en kompas

De taken van de Zr.Ms. Luymes en haar zusterschip zijn van onschatbare waarde. Ze brengen de topografie van de zeebodem nauwkeurig in kaart, niet alleen in de wateren van de Noordzee maar ook in de Caribische gebieden van het Koninkrijk en andere missiegebieden wereldwijd. Deze informatie is cruciaal voor het bijwerken van zeekaarten en het garanderen van de veiligheid op zee.

Een symbool van inzet en expertise

Met de NAVO-aanduiding A803 prominent op de boeg, vertegenwoordigt Zr.Ms. Luymes de toewijding en de geavanceerde technologische capaciteiten van de Koninklijke Marine. Het schip speelt een sleutelrol in de hydrografische wetenschap en draagt bij aan de internationale inspanningen om de waterwegen veilig en navigeerbaar te houden.

Bezoek de Zr.Ms. Luymes tijdens DelfSail

Tijdens DelfSail krijg je de unieke kans om dit indrukwekkende schip van dichtbij te zien en meer te leren over zijn belangrijke rol binnen de Koninklijke Marine en de bredere maritieme gemeenschap. Ontdek de geavanceerde technologieën en de deskundigheid die Zr.Ms. Luymes tot een onmisbaar instrument in de hydrografie maken.


Shipspecifications

Scheepscategorie
Hydrografisch opnemingsvaartuig
Vlag
Nederland
Bouwjaar
2002
Hoogte
4
Breedte
13.1
Lengte
81.4
Diepgang
4
Vaste crew
n.n.b.
Editie
2024

Multimediagallery