Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdfoto
Afbeelding
Pascual Flores

Pailebote Pascual Flores

Veel van de grote schepen die destijds werden gebouwd, werden gemaakt door scheepsbouwers uit Torrevieja, zoals Antonio Marí, bekend als “de storm”, bouwers van onder meer de beroemde pailebote “Pascual Flores” in 1917.

In de beginjaren was de pailebote gewijd aan de export van fruit, zout en stukgoed, zowel in havens en ankerplaatsen aan de Middellandse Zee als aan de noord- en westkust van Afrika. 

Om de herinnering aan dit bloeiende zeemanschap te eren, kocht de gemeenteraad van Torrevieja in 1999 de “Pascual Flores”, die in zeer slechte staat verkeerde in de haven van Milford Haven. Het doel was om hem om te vormen tot een symbool van Torrevieja’s zeevaart karakter en het vlaggenschip van de stad. Tussen 2005 en 2008 werden uitgebreide restauratiewerkzaamheden uitgevoerd.

Na enkele jaren van inactiviteit en een zekere mate van achteruitgang tekenden de gemeenteraad van Torrevieja en de Nao Victoria Foundation op 30 oktober 2020 een samenwerkingsovereenkomst voor de overdracht, reparatie en verfijning van de pailebote. Na zes maanden werken op de scheepswerven van Punta Umbría (Huelva) is het schip weer klaar om uit te varen en stops te maken in havens over de hele wereld om Torrevieja en zijn cabotage-zeevaarttraditie te promoten.


Shipspecifications

Scheepscategorie
Driemaster
Vlag
Spanje
Bouwjaar
1917
Thuishaven
Torrevieja
Lengte
34
Diepgang
4
Vaste crew
n.n.b.
Editie
2024

Multimediagallery