Overslaan en naar de inhoud gaan
header image
Afbeelding
Noorderpoort

Workshops Energy & Maritime

Noorderpoort is dé onderwijspartner van Delfsail en daar zijn we ontzettend trots op! De verbindende factor tussen ons is de wens om talent in de regio te ontwikkelen en te behouden. Op donderdag 13 juni start het fantastische vierdaagse evenement Delfsail. Noorderpoort Energy & Maritime heeft haar deuren deze vier dagen geopend voor iedereen. We laten graag zien waarom wij de onderwijspartner van en voor de regio én Delfsail zijn.

Hieronder een greep uit de verschillende workshops. Kijk ook op de pagina van Noorderpoort Energy & Maritime voor meer details.

Brugsimulator
Altijd al een keer een schip een haven in willen laten varen? Je hebt keuze uit verschillende schepen, havens en zelfs weersomstandigheden. Waan je aan boord van een schip, maar neem wel je zeebenen mee!

Steken en knopen
Tijdens deze workshop maak je een sleutelhanger met behulp van zeemansknopen!

Rondvaart op opleidingsschip Aquarius
Onze Aquarius wordt ingezet om zeevaartstudenten kennis te laten maken met de grondbeginselen van varen; hoe meer je aan, hoe vaar je op de navigatie, hoe vaar je een sluis binnen. Maak nu zelf kennis met onze trots en vaar een rondje door de haven.

Rondvaart op het museumschip Emma
Het museumschip PW17/Emma is 100% Gronings. De Emma werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf Gideon in opdracht van Provinciale Waterstaat Groningen. Dat verklaart ook de afkorting PW (Provinciale Waterstaat) in haar officiële naam. Na haar trouwe dienst aan de Provincie werd het schip in 2010 verkocht aan Museum aan de A (toen nog het Noordelijk Scheepvaartmuseum). En een jaar later kon ze de eerste museumbezoekers verwelkomen.

Of kies je liever voor de workshop: machinekamersimulator, lassen met lassimulator, een solar bolder met collector maken, demonstratie BT-training, demonstratie stoommachine, psychological wellbeing, de bijzondere koffer van AOT, speurtocht/puzzel door het gebouw en nog veel meer.

Kijk ook op de pagina van Noorderpoort Energy & Maritime voor meer details.

Wees welkom en laat je verrassen!

 

DetailsLocatie & tijdstip

Datum Tijd Locatie
donderdag 13 juni - Noorderpoort
vrijdag 14 juni - Noorderpoort
zaterdag 15 juni - Noorderpoort
zondag 16 juni - Noorderpoort