Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
DelfSail 2009 Sail In

Van en naar DelfSail

Geweldig dat je DelfSail 2024 komt bezoeken! Om je bezoek zo soepel en aangenaam mogelijk te maken, hebben we essentiële informatie om naar Delfzijl te komen, handig voor je verzameld. Zo ben je perfect voorbereid op een onvergetelijke ervaring vol nautisch avontuur.

Mocht je nog vragen hebben waarop je geen antwoord kunt vinden, neem dan gerust een duik in de veelgestelde vragen die bij elk onderdeel zijn opgenomen

 

 

Parkeren

Op het kaartje vind je de parkeermogelijkheden voor bezoekers van DelfSail. 

Voor bezoekers die uit het Noorden van Nederland komen zijn de volgende bezoekersparkeerterreinen beschikbaar:

Uitwierde P1

Navigeer naar Hogelandsterweg & Kustweg

Open locatie in Google Maps 


Oosterwierum P2 

Navigeer naar Oosterwierum 8

Open locatie in Google Maps

Afbeelding
Parkeren tijdens DelfSail

Binnenkomend verkeer naar DelfSail wordt met bewegwijzering via de hoofdroutes (N46/N33/N360)) en (N362) naar de centrale bezoekersparkeerterreinen P1 Uitwierde en P2 Oosterwierum geleid.

Pendelbussen van bovenstaande parkeerterreinen

Vanaf de parkeerterreinen P1 en P2 vertrekken pendelbussen. De parkeerterreinen zijn geopend vanaf 10:00 uuur (donderdag t/m zondag) en blijven geopend tot 30 min na sluiting van het evenement. In de stad Delfzijl is het niet mogelijk om de auto te parkeren (er gelden hier wegafsluitingen en wegsleepregelingen).


Tickets reserveren voor parkeren en pendelvervoer

 
Direct reserveren

 

Parkeren genodigden

Op het kaartje vind je de parkeermogelijkheden voor genodigden van DelfSail.

Voor genodigden is de volgende parkeergelegenheid beschikbaar:

Zeesluizen Delfzijl

Navigeer naar Zeesluizen, Delfzijl

Open locatie in Google Maps 

Afbeelding
Parkeren voor genodigden tijdens DelfSail kan aan de Zeesluizen

Veelgestelde vragen met betrekkking tot parkeren

Afbeelding
Pendelbussen van de publieke parkeerterreinen naar het evenementen terrein

 

Pendelbussen

De pendelbussen rijden elke dag (donderdag 13 juni t/m zondag 16 juni) vanaf 10:00 uur tot 30 minuten na sluitingstijd evenement. 

Pendelbussen rijden tussen de publieke parkeerterreinen (P1 en P2) en het NS station Delfzijl.

Bezoekers kunnen online tickets voor parkeren en vervoer met pendelbus reserveren.


Online tickets reserveren voor parkeren en pendelvervoer

 
Direct reserveren

 

Openbaar vervoer

Bezoekers van buiten de gemeente Eemsdelta hebben de mogelijkheid om met trein en bus naar Delfzijl te reizen. Delfzijl is goed bereikbaar per trein en bus vanuit verschillende richtingen.

Plan je reis met openbaar vervoer naar Station Delfzijl. Controleer vooraf de dienstregelingen en eventuele wijzigingen om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk aan het milieu en kies voor deze groene reisoptie.

Afbeelding
Reizen naar Delfzijl met het openbaar vervoer

Veelgestelde vragen met betrekking tot openbaar vervoer

 

Weg afsluitingen

Tijdens het evenement zullen voor de veiligheid in Delfzijl wegen worden afgesloten voor alle motorvoertuigen, en zullen er beperkingen zijn ten aanzien van parkeren. 

Afgesloten wegen zijn zijn: de Damsterkade, Stationsweg, de Buitensingel, Damsterlaan en de Oosterveldweg ter hoogte van de waterkering

Vragen met betrekking tot parkeren en wegafsluitingen

 

Vaartuigen

Eemshaven

Tijdens DelfSail is er in de Eemshaven geen plaats voor pleziervaart. Pleziervaart mag vanuit de haven in Delfzijl de Sail In tegemoet varen. Ook vanuit de haven van Borkum is dit mogelijk.

Haven Delfzijl

Niet commerciële schepen korter dan 15 meter en met maximaal 11 opvarenden kunnen zonder toestemming van de organisatie varen in de haven. In de haven mag je nergens afmeren/aanleggen met jouw vaartuig. Je dient je in de haven te houden aan de geldende vaarregels.

Afbeelding
Varen tijdens DelfSail

In het evenementengebied (haven Delfzijl ten westen van de Zeesluis Eemskanaal en de Damsterhaven) is voor schepen groter dan 15 meter en voor schepen korter dan 15 meter met meer dan 11 opvarenden toestemming nodig van de organisatie.

Tevens is toestemming nodig voor schepen die algemeen bekend staan als commercieel schip. Als het schip tijdens DelfSail voor commerciële doeleinden wordt ingezet, wordt de toestemming in het evenementengebied alleen verleend na betaling van de financiële bijdrage aan de organisatie van het evenement en uitsluitend indien de organisatie het schip vindt passen bij het karakter van het evenement.

Schepen die zonder toestemming het evenementengebied invaren, zullen actief worden geweerd door de organisatie van DelfSail.

Je kunt toestemming aanvragen via: [email protected] of telefonisch via nummer 0596-201080.
Binnen 14 dagen na aanvraag ontvang je een tegenbericht.
 

Vragen met betrekking tot varen tijdens DelfSail

 

Fietsen

De fiets is een uitstekende keuze om DelfSail te bezoeken. Niet alleen ben je flexibel en vermijd je parkeerproblemen, maar je draagt ook bij aan een schoner milieu. Er zijn diverse (gratis) fietsenstallingen in de buurt van het evenemententerrein. Vergeet niet je fiets goed op slot te zetten, deze omheinde gebieden zijn namelijk onbewaakt.

Afbeelding
Op de fiets naar DelfSail

Fietsenstalling Station Delfzijl

Open locatie in Google Maps 


Fietsenstalling Kustweg / Uitwierdeweg

Open locatie in Google Maps 


Fietsenstalling Damsterkade

Open locatie in Google Maps 


Fietsenstalling Nieuweweg / De drie Delfzijlen

Open locatie in Google Maps 


 

Parkeren MIVA

De mindervalide parkeerplaats (MIVA) bevindt zich aan de Zeebadweg in Delfzijl. Bewegwijzering wordt aangeven door bebording met tekst MIVA. De parkeerplaats is alleen toegankelijk voor voertuigen met de blauwe invalidenparkeerkaart, afgegeven door jouw gemeente.

Afbeelding
Parkeerplaats voor minder validen tijdens DelfSail

Parkeerplaats MIVA Zeebadweg

Open locatie in Google Maps 

 

Taxi afzetlocatie

Voor bezoekers die met de taxi naar DelfSail 2024 komen, is de officiële afzetlocatie bij het Muzeeaquarium Delfzijl aan de Zeebadweg 7A in Delfzijl. Deze locatie biedt een gemakkelijke toegang tot het evenemententerrein, zodat je snel kunt beginnen aan je avontuur bij DelfSail.

Afbeelding
Taxi afzetlocatie

Taxi afzetlocatie Zeebadweg

Open locatie in Google Maps 

 

Kiss & Ride

Bezoekers die gebruik willen maken van de Kiss & Ride optie kunnen hun route het beste plannen naar Parkeergelegenheid Uitwierde (P1). 

Uitwierde P1

Navigeer naar Hogelandsterweg & Kustweg en volg de borden 'Parkeren Evenement - kiss & ride'.

Open locatie in Google Maps 

Afbeelding
Parkeren tijdens DelfSail