Overslaan en naar de inhoud gaan

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

Met haar gigantische vlag trekt het Tall Ship Guayas uit Ecuador alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s! Een spectaculair schouwspel en een prachtig begin van onze editie 2024. De gastvrijheid van de bemanning zorgt altijd voor lange rijen bezoekers, die wachten om aan boord te mogen komen. Het is niet voor niets dat de Zuid-Amerikanen zo geliefd zijn bij alle Sail evenementen wereldwijd, zij brengen letterlijk kleur en een exotische sfeer mee. We zijn dan ook heel blij, dat de Marine van Ecuador, DelfSail 2024 in haar vaarschema heeft opgenomen!

Ook Nederlandse Tall Ships

Naast de buitenlandse schepen zijn ook Tall Ships uit Nederland goed vertegenwoordigd. Zoals het stoere Groningse Tall Ship de ‘Jantje’, die in vrijwel alle eerdere edities van DelfSail al aanwezig was.

Maar ook de grote ‘Gulden Leeuw’ is altijd zeer populair. Dit indrukwekkende Tall Ship vaart soms ook naar verre bestemmingen, gelukkig is zij voor deze editie in Nederland. Evenals de ‘Eendracht’, die deze keer niet alleen zal varen met gasten, maar ook ‘open schip’ aan de kade zal houden, zodat iedereen kennis kan maken met de mogelijkheden om eens een reis mee te gaan.

De ‘Wylde Swan’ heeft al lange zeereizen gemaakt met trainees, met name tijdens de Corona periode, toen zij terug naar Nederland zou varen maar nergens welkom was in buitenlandse havens. Tijdens deze editie van DelfSail is zij ook te huur voor ontvangsten met gasten aan boord.

Het Spaanse Galjoen El Galeón dat vorig jaar even in Delfzijl was, komt ook terug in onze haven. Daar zal zij ook ‘open schip’ geven, net als de andere replica van deze organisatie, de ‘Nao Victoria’.

Ook de ‘Pascual Flores’ (een gerestaureerde driemaster) zal aanwezig zijn en kan ook geboekt worden voor vaartochten. Zij behoort toe aan dezelfde organisatie die de Spaanse replica’s in eigendom heeft. Kortom, langzaam maar zeker vult zich de haven van Delfzijl met veel verschillende – en bijzondere – tall ships. Alle schepen zullen ‘open schip’ houden, de tijden kunnen verschillen. En natuurlijk zijn alle tall ships weer gratis te bezoeken!