Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdfoto
Afbeelding
Tall Ship Guayas uit Ecuador

Guayas

Deze indrukwekkende verschijning is eigendom van de Ecuadoraanse Marine en werd in 1976 gelanceerd. De naam "Guayas" eert niet alleen de inheemse leider Chief Guayas, maar ook de Guayas-rivier en het eerste Ecuadoraanse stoomschip met dezelfde naam, dat in 1841 in Zuid-Amerika werd gebouwd en nog steeds te vinden is in het wapenschild van Ecuador.

Het vaartuig van vandaag, de Guayas, is een driemastbark met een bemanning van 155 leden. Ze behoort tot dezelfde klasse als de Gloria uit Colombia (die ook deelnam aan SAIL Amsterdam 2015), de Simon Bolivar uit Venezuela en de Cuauhtemoc uit Mexico. De Guayas heeft in haar bestaan meerdere internationale zeilwedstrijden en regatta's gewonnen. De Ecuadoraanse Zeevaartschool, opgericht in 1822, staat al lang bekend om haar uitstekende zeilopleidingen.

Waar de Guayas ook aanmeert, trekt ze grote groepen bewonderaars. De hartelijke bemanning draagt bij aan de populariteit van het schip. Met een lengte van 79 meter en een diepgang van 4,8 meter, maakt de Guayas een imposante verschijning tijdens evenementen zoals Delfsail.


Shipspecifications

Scheepscategorie
Driemastbark
Vlag
Ecuador
Bouwjaar
1976
Thuishaven
Guayaquil
Lengte
78,4
Vaste crew
35
Editie
2024

Multimediagallery