Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Varend erfgoed bij DelfSail

 

Een van de blikvangers van de zevende editie van DelfSail is het Varend Erfgoed en de Hollandsche Zeilvloot. De vloot van Nederlandse monumentale schepen is te zien in de Damsterhaven. Deze hele haven is beschikbaar gesteld om de varende monumenten te ontvangen. De schepen komen te liggen aan pontons. Het Varend Erfgoed en de Hollandsche Zeilvloot mogen hier gratis aanleggen.

U kunt zich niet meer aanmelden voor Varend Erfgoed.

 

Aanmeren in de Damsterhaven

De Damsterhaven heeft een ideale ligging: op loopafstand van het het centrum én van de zeehaven waar de grote tall ships het indrukwekkende middelpunt van DelfSail vormen. 

DelfSail start op donderdag 13 juni met de Parade of Sail als de grote historische zeilschepen, of replica's daarvan, vanuit de Eemshaven over de Eems de haven van Delfzijl binnenvaren. Het geheel gratis evenement kent tot en met zondag 16 juni een breed scala aan entertainment met landelijk bekende artiesten, regionale beroemdheden, straattheater en maritieme markten.

In 2024 is het thema van DelfSail “The legacy of the seven seas”. Dit is een verwijzing naar de voorgaande zeven edities en legt ook de verbinding tussen mensen en scheepvaart in het verleden en nu. De Damsterhaven is voor schepen te bereiken via een brug. De openingstijden van de brug worden aangeven door middel van bloktijden. Houd hiermee rekening indien u wilt varen.

 

6 juni - 8 juni

GroningenSail

In aanloop van DelfSail wordt een week ervoor GroningenSail in de stad Groningen gehouden. Het Varend Erfgoed ligt dan afgemeerd in de Zuiderhaven tot Lage der A in de diepenring van de stad Groningen. Het wordt een soort Zomer Welvaart. Het programma is heel divers: van een seminar over duurzaamheid en energie tot een kleintje grachtenconcert. U bent hier welkom vanaf donderdag 6 juni. GroningenSail duurt tot en met zaterdag 8 juni. Voor GroningenSail kunt u zich niet meer aanmelden.

 

Statusbericht


U kunt zich niet meer aanmelden met Varend Erfgoed. We verwelkomen u graag als bezoeker tijdens DelfSail 2024!