Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Duurzaamheid en DelfSail

DelfSail en duurzaamheid

Over DelfSail | Gepubliceerd op [node:publish-date]

In samenwerking met onze sponsors wordt tijdens DelfSail op een deel van het haventerrein een ‘duurzaamheidsplein’ ingericht. Dit plein laat de bezoekers van DelfSail de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van de energietransitie. De partijen die in de Duurzaamheidstraat staan zijn Missie H2 . Groningen Seaports, Gasunie, Shell, Eneco, Vopak, Remeha, Toyota en Port of Amsterdam zijn partner van Missie H2, Nedmag (samen met Zechsal en Innovatiehub Oost-Groningen), Gemeente Eemsdelta, PreZero, Noorderpoort College, Eelde Airport en Hanzehogeschool.
Zie het programma voor tijden en locatie van de duurzaamheidstraat. De duurzaamheidstraat is iedere dag van DelfSail geopend van 10.30 uur -  18.00 uur.

Waterstof

Missie H2 zal op het plein een educatief waterstofcentrum inrichten om het publiek kennis te laten maken met het waterstofsysteem, de toekomstige rollen van waterstof in het energiesysteem en een aantal specifieke aspecten van waterstof.

 

Afbeelding
Waterstof

Kennisbijeenkomst Energietransitie

Voor onze sponsors en het Midden- en Kleinbedrijf in de regio wordt op vrijdagochtend 14 juni in de Eemsdeltahal op het haventerrein een kennis- en netwerkbijeenkomst georganiseerd rond het thema waterstof en energietransitie. Ontwikkelingen en kansen van deze transitie voor Groningen staan centraal. Op dit moment wordt het programma voorbereid, nadere berichten volgen. Wel is zeker dat een keynote speech zal worden uitgesproken door de nieuwe CEO van Gasunie, Willemien Terpstra.